České buchty

Ingredience
  • 120g másla
  • špetka soli
  • 0,25l mléka
  • 2ks žloudek
  • 1 vanilkový cukr
  • 300g polohrubé mouky
  • 200g hladké mouky
  • 30g droždí
  • 80g cukru na kvásek
  • citronová kůra
Postup

Mouku vsypeme do mísy,vprostřed uděláme důlek do kterého nadrobíme droždí, zasypeme cukrem,zalejeme vlažným mlékem a necháme vzejít kvásek.Potom do mouky přidáme sůl,citr.kůru,rozehřáté máslo a vypracujeme měkké těsto,které necháme asi půl hodiny kynout.

Lžící si ukrajujeme bochánky,které plníme náplní dle chuti a klademe do vymaštěného pekáče.Každou buchtu také potíráme tukem ze všech stran.Necháme ještě chvíli kynout a pečeme v předehřáté trubě cca 30 minut.



Sortiment - naše mouky