Zaděláme těsto: do 100 ml vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžíci cukru, lžíci mouky a umícháme a necháme vzejít kvásek cca 10 minut. Do mísy prosejeme mouku, přidáme vykynutý kvásek, zbylý cukr, vejce nebo žloutek rozšlehaný ve zbylém mléce a rozehřátý tuk. Těsto promícháme a dobře vypracujeme, dokud se nechytá mísy. Pak ho poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme kynout.
Mezitím si připravíme náplň. Mák umeleme, dáme do kastrůlku, přidáme mléko a za stálého míchání zahříváme. Přidáme cukr, ochutíme rumem a citronem a necháme mírně vychladnout.
Hotové těsto rozválíme na plát asi 0,5 cm vysoký a rozdělíme na čtverce, cca 10x10 cm. Každý čtverec potřeme náplní a stočíme. Hotový váleček podélně rozkrojíme a oba proužky zapleteme, přendáme do tukem vymazaného pekáčku. Šneky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme na 180 C cca 15-20 minut v troubě.